דיסלקציה (קרויה גם דיסלקסיה) היא לקות למידה המשפיעה על הפעולות הקוגניטיביות הקשורות לשפה, בין אם בדיבור ובין אם בקריאה. הדיסלקציה היא לקות מולדת והיא שכיחה מאוד בקרב האנשים הסובלים מלקויות למידה (בעיקר בקרב גברים) אך קיימות כמה דרגות חומרה ללקות ולפעמים היא אף מתווספת ללקות אחרת כמו הפרעת קשב וריכוז.
בדרך כלל מבחינים בדיסלקציה כשמתחילים ללמוד לקרוא, זה אומר שבכיתה א' או אפילו בגן מתגלים הסימנים הראשונים לדיסלקציה. בתקופת הגן, גם בלי שמתחילים ללמוד לקרוא, אפשר להבחין בסימנים השונים שיכולים להתבטא בכמה צורות אך הן לא בהכרח מצביעים על דיסלקציה ורק כשיש כמה ביחד החשד גובר.
ובתקופת בית הספר הסימנים הופכים להיות ברורים יותר.
הנה כמה סימנים הלא כוללים קריאה.
כמובן שכל אלו הם דוגמאות לסימנים ואם יש ילד הסובל מקשיים המוזכרים פה אין זה אומר בהכרח שהוא סובל מדיסלקציה. סימן אחר מבין האמורים פה לא בהכרח אומר משהו, אך אם יש יותר מסימן אחד מומלץ לפנות לאבחון דיסלקציה.
כל אותם סימנים שכתבנו למעלה הם לא רק סימנים לדיסלקציה אלא גם קשיי הדיסלקציה. הדיסלקציה משפיעה בדרכים שונות על אנשים שונים, מדובר על לקות שלא חולפת עם הזמן והאנשים הלוקים בה צריכים להתרגל ולהתמודד איתה במשך כל הזמן, בלימודים, בעבודה ובחיים.
על מנת להעניק את הטיפול הנכון והמתאים לדיסלקציה יש לבצע אבחון דיסלקציה כדי לאמת את החשד ללקות הלמידה. ישנן כל מיני דרכי טיפול אשר מומלצות ומיושמות על ידי אנשי מקצוע, כדוגמת אימון קוגניטיבי אשר משתמש בטכניקות שמרגילות את המוח ומממשות את הפוטנציאל הטמון בו או דרכים אחרות כמו טיפול רגשי, הפעלת המוח וכמובן הוראה מתקנת.