אנשים רבים בוחרים לעסוק בהוראה ובחינוך מתוך שליחות ואהבה למקצוע. השכר לא גבוה והתנאים לא נוצצים כמו בהיי-טק. מי שבוחר להיות מורה, מחפש לעסוק במקצוע עם משמעות ונתינה. יחד עם זאת, מורים מתמודדים עם המון לחצים ביום יום. עומס עבודה, עמידה ביעדים, מספר גבוה של תלמידים בכל כיתה ואחריות כבדה על הצלחת התלמידים והישגיהם. תנאי הלימוד בארץ מביאים את המורים לתחושות קשות של לחץ וחרדה. לא מפתיע שחלק לא מצליחים להתמודד עם הלחץ ובוחרים לעזוב את המערכת החינוכית. בכל זאת, יש המון מורים שרואים בזה שליחות, בוחרים להשאר ומחפשים דרכים להתמודדויות עם לחץ.
אחת הדרכים להתמודדות עם לחץ, היא דרך נשימות או מיינדפולנס, שנכנס לחיינו לא מזמן. אחת הטכניקות שיכולות לעזור לנו בהתמודדות בזמן אמת היא טכניקת נשימה בשם 7/11. טכניקה זו אומרת לקחת שאיפה תוך כדי ספירה של 7, ונשיפה תוך כדי ספירה של 11. לא באמת חשוב איך סופרים, חשוב רק להגדיל את זמן השאיפה. זה מרגיע את הגוף ומאפשר למוח להיות במוד רגוע ונקי. כתוצאה מכך התגובה תהיה ממקום מחושב ולא אימפולסיבי. עוד דרך טובה להתמודדות עם לחץ, לפי ג'יין מוריס, שהיא מומחית לאיכות חיים ולהתמודדות עם לחץ, היא לשבת כמה דקות לפני שהתלמידים מגיעים בבוקר, להקשיב למוזיקה מרגיעה, לקחת כמה נשימות עמוקות ולדמיין איך היום עובר בצורה רגועה ועם תגובות נעימות לכל המתרחש.
סנדרה טיילור, שהיא מנהלת פיתוח ברשת תמיכה במורים מוויילס, מסבירה שכדאי להכין רשימה של דברים שמלחיצים אותנו. לאחר מכן לחלק את זה לטורים של 'דברים שאני יכול לשלוט בהם' ו'דברים שאני לא יכול לשלוט בהם' ולמצוא פתרונות לדברים שעליהם אני יכול לשלוט. מומלץ להתחיל מדבר אחד ולשאול 'איך אני יכול להתמודד עם מצב זה?' ולרשום. חשוב להוסיף ולרשום מה המטרה של כל פיתרון ולכתוב אותה בשפה חיובית.
מומחים נוספים בתחום, מציעים לעשות רשימת 'טו-דו ליסט' בכל יום, ולבדוק בסוף היום מה לא הספקנו ולמה. יכול להיות שתגלו שלא הספקתם דבר מה כי הייתם עסוקים בלעבור עם תלמיד על שיעורי הבית שלו או שעזרתם לקולגה. זה יאפשר לכם לראות את ההישגים שלכם לאותו יום ולא רק את מה שלא הספקתם. בנוסף, חשוב לעשות רשימה של דברים שחשובים לנו בחיים כמו משפחה ותחביבים ולקבוע זמן ביומן שבו אנחנו מפנים לדברים האלה זמן.
בנוסף, בתי ספר רבים משכילים להגדיל ולארגן ימי גיבוש למורים על מנת לשבור את השגרה השוחקת ולהתנתק מעט מעומס העבודה היומיומי. למרות הלחץ והעומס, הצוות החינוכי עוסק כל השנה בנתינה לאחר. לכן, בתי ספר שמארגנים ימי כיף לצוות, נותנים למורים תחושה שרואים אותם ומעריכים אותם. קיימים מגוון סוגים של ימי גיבוש – טיולים בארץ, משחקים חברתיים, סדנאות צחוק וכו'. לרוב ימי גיבוש למורים מלאים גם במסרים בעלי ערך ומשמעות. יתרונות נוספים בימי גיבוש למורים הם שהם מטעינים מחדש את הכוחות הנפשיים, תורמים לגיבוש הקבוצתי, גורמים להנאה, שחרור וכיף.