נהוג לחשוב שאנשים הולכים למכון אבחון על מנת לקבל הקלות לבגרות בזמן התיכון או בתחילת שנת הלימודים בבית הספר היסודי על מנת שידעו להתמודד עם הקשיים של הילד, אבל חשוב להבין שלקויות למידה לא מפסיקות להשפיע עלינו כשאנחנו מסיימים את הלימודים בבית הספר. לקויות הלמידה משפיעות עלינו גם בצבא, באוניברסיטה ובעבודה.
אנשים הסובלים מלקויות למידה למיניהם ולא עברו אבחונים שיעזרו להם להבין את קשייהם ואת דרכי ההתמודדות איתם, יתקשו להתרכז ולעמוד במשימות. הם יגלו שבעוד שחבריהם הסטודנטים מצליחים לעמוד במשימות בהצלחה, הם מתקשים יותר מהרגיל. עם זאת, חשוב להבין דבר מאוד פשוט – לקויות למידה לא מונעות ממך להוציא תואר ואפשר לעשות הכל למרות לקויות הלמידה.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתרכז בלימודים באוניברסיטה ולהתכונן למבחנים כמו שצריך.
טיפים להתרכז בלימודים
- מקום – מצאו מקום נוח ושקט שבו תוכלו ללמוד. מקום טוב שאין בו הסחות דעת.
- תכנון – תכננו בדיוק מה המטרה שלכם בזמן שנותר לכם, מה אתם מתכננים ללמוד ואיך תגשו ללמידה של אותו חומר.
- הסחות דעת – כבו את הטלפון הנייד וסגרו את הטלוויזיה. סטודנטים רבים חושבים שהם יכולים ללמוד למבחן תוך כדי שימוש בטכנולוגיה אבל היא עושה יותר נזק מאשר תועלת.
- הפסקות – הפסקות אכן נועדו כדי שתפסיקו ללמוד לזמן מה, אבל זה דווקא טוב. מי שינסה לנצל את הזמן בצורה יותר טובה לדעתו וירצה ללמוד ברצף, יגלה שזה הרבה יותר קשה ופחות יעיל. קבעו לעצמכם הפסקות של 15 דקות בכל שעה לפחות.
- בחנו את עצמכם – אל תסתפקו בניחוש שאתם יודעים את החומר טוב. יום לפני המבחן בקשו ממישהו שישאל אתכם שאלות על החומר, רצוי מישהו שלומד איתכם כך שהוא יוכל להבין איך לשאול את השאלות נכון. בצורה כזו תוכלו לדעת אם היה מדובר במבחן אמיתי – איך היה הולך לכם.
- מוזיקה – יש אנשים שמוזיקה עוזרת להם להירגע וללמוד יותר טוב. מצאו את המוזיקה שעוזרת לכם.
- גוף בריא – כשאתם לומדים, שימו לב שהגוף שלכם קיבל את כל מה שהוא צריך. אכלו ושתו זמן קצר לפני שאתם מתחילים ללמוד.
- לפני השינה – טיפ קטן וקצת יוצא דופן. למרות מה שאתם עלולים לחשוב, ישנם מומחים הממליצים ללמוד לפני השינה מכיוון שברגעים אלו המוח צובר זכרונות בצורה טובה יותר. מקור