5 טיפים מנצחים לסטודנטים עם לקויות למידה

1.תכננו מראש את שגרת הלימודים שלכם:

אם יש דבר שמאפיין את הסטודנטים המאובחנים עם לקות למידה הוא חוסר המיקוד. אותו חוסר מיקוד גורם המון פעמים לבלבול רב, אי עמידה במטלות ותסכול מיותר. אם אתם לא מצליחים לתכנן את המשימות שלכם בעל פה, כתבו אותן על דף. כך לדוגמא, אם נכנסתם כעת אל תקופת המבחנים, יהיה נכון ליצור לו"ז לכל התקופה כאשר בכל יום תפרטו לעצמכם משימה שיש עליכם לעשות. תכנון שכזה יוצר המון סדר וחוסך לכם המון זמן.

2.בצעו משימות עם חברים כל עוד ניתן:

למידה משותפת עם חברים טובים שלכם יכולה מאד לסייע. יהיו אלו שיגידו כי חברים גורמים להסחות, אך במקרים בהם לומדים יחד למבחנים או עושים יחד עבודות משותפות, הם רק יוכלים לסייע לכם. החברים שלכם, כמוכם, רוצים להצליח במטלות השונות. הם יוכלו להחדיר בכם מוטיבציה, למקד אתכם על המטלות הנדרשות ולהפוך את שגרת הלמידה שלכם לצבעונית יותר ואפורה פחות. נוכחותו של אדם נוסף בשגרת הלמידה שלכם מחייבת אתכם אליו, וכך גורמת לכם להתמקד בנדרש.

3.כבו את האינטרנט במחשב האישי שלכם:

אין זה סוד שמרבית הלמידה מתבצעת כיום דרך המחשב האישי שלכם: אתם קוראים מאמרים, מקלידים עבודות ומתמצתים את סיכומי השיעור. הבעיה הגדולה ביותר המקשה על סטודנטים לצלוח במשימות, בדגש על הסטודנטים המאובחנים עם לקות למידה, היא הסחות הדעת. ההמלצה החד משמעית היא לסגור את המכשיר החכם שלכם בשעות הלמידה, וכך גם את האינטרנט במחשב. לבטח גם אתם מכירים את הדפוס של לקרוא חמש דקות מאמר ולגלוש עוד עשרים דקות באינטרנט. תוכלו למנוע זאת עם כיבוי האינטרנט עד סיום הלמידה.

4.הסתייעו בשירותי כתיבה חיצוניים:

לקות הלמידה שלכם מקשה עליכם לכתוב עבודות ארוכות כמו עבודת הסמינר או עבודה אקדמית? מדובר על קושי שיש להמון סטודנטים, בלי קשר ללקות למידה. במקרה שכזה, אינכם צריכים להתפשר על טיב העבודה שלכם, אלא שתוכלו לפנות לסיוע אקדמי חיצוני. עבודות אקדמיות ניתן להגיש לבדיקת המרצים לאחר שצוות מנוסה של כותבים עבד על העבודה שלכם. מדובר על שירות בתשלום שהמון פעמים הינו הפתרון היחיד של הסטודנטים המתקשים לכתוב עבודות של שלושים עמודים.

5.תנו לעצמכם הפסקה, מגיע לכם:

הפסקות לאורך יום הלמידה שלכם חיוניות וחשובות. מעבר לכך שלמידה לאורך שעות רבות יכולה להביא אתכם למצב של שחיקה ועייפות, הרי שהיא גם פוגעת בריכוז שלכם. סטודנטים המאובחנים עם לקות למידה, לא אחת מוצאים קושי רב בללמוד לאורך שעות. מה שיכול להקל עליכם הוא הפסקות מתוכננות ויזומות. פורמט אפשרי הוא הפסקה של 10 דקות על כל שעת למידה, או הפסקה של חצי שעה על כל שעתיים של למידה. כך, אתם מטעינים את עצמכם באנרגיה נוספת המשרתת אתכם לאורך יום הלימודים שלכם.

מחפשים מכון אבחון? השאירו פרטים ומכון אבחון מומלץ יחזור אליכם!