מעורבות ההורים בבית הספר

מעורבות הורים בבית הספר

הורים רבים נוטים לחשוב שברגע שהם שמים את הילד שלהם בבית ספר הם מפקידים את החינוך כולו למורים, אך האמת היא שמדובר בטעות חמורה וחוסר מעורבות של ההורים בבית הספר ובחינוכו של הילד שלהם יכול לגרום להורים להיות חסרי מודעות לגמרי למצבו של הילד ולהתקדמותו.

לא רק זה, אלא שחייו של הילד בתקופת בית הספר מתחלקים פחות או יותר ל-2, הזמן שהוא בבית הספר והזמן שהוא בבית, ולפעמים קשיים שמתגלים בצד אחד לא בהכרח נראים בצד השני ושיתוף פעולה יכול רק להועיל.

טיפים לשיתוף פעולה ומעורבות בבית הספר

ברור שאתם לא יכולים להיות כל היום בבית הספר ולראות איך הילד מתקדם ועל מה צריך לשים דגש, וגם ברור שהמורה לא יכול להיות 24\7 עבור הילד שלכם ולכן חשוב מאוד לשתף פעולה ביחד ובצורה חיובית. הנה כמה טיפים שאולי יועילו לכם לתקשורת ושיתוף פעולה פורה יותר עם המורה בבית הספר.

דברו וחשבו על מטרות – מורים בבית הספר מסתכלים במקרים רבים על התמונה הכוללת ולפעמים אם אתם שמים לב שיש משהו נקודתי שאתם רוצים את תשומת ליבו של המורה – בהנחה שזה לא מובן מאליו – דברו עם המורה ונסו להבין איפה אפשר לשפר ולאן אתם רוצים להגיע. היו קשובים לנקודות שהמורה מדבר עליהם כי עבודה תידרש גם מצידכם ולא רק מצד המורה.

הציעו פתרונות ורעיונות – חקרו על הנקודות שמפריעות לכם או על הנקודות שהייתם רוצים לחזק אצל הילד ולמדו איך אפשר לשפר אותם. הציעו לאחר קריאה ומחקר את הרעיונות למורה ובדקו מה אפשר לעשות בנידון. לפעמים רק הצעת רעיון בנימה טובה, גם אם היא לא זוכה לפתרון שרציתם בגלל חוסר זמן של המורה שצריך להתמודד עם כיתה שלמה, היא עדיין תאיר את עיניו של המורה לגבי בעיה מסוימת ותיתן לו פוקוס כשהוא יסייע לילד.

היו רגועים וחיוביים – צאו מנקודת הנחה שהמורים רוצים לעזור לילד שלכם ושהוא יצליח. יש הורים פשוט לא רואים את זה כך ולפעמים מגיעים לויכוחים מיותרים עם המורים בכך שהמורים מזניחים את הילד שלהם או לא דואגים לו מספיק. היו חיוביים ונסו לבקש תמיכה וסיוע מהמורים – לא בצורה של דרישה. עבודה מול צוות בית הספר בצורה נינוחה תהיה הרבה יותר אפקטיבית מאשר לגרום לעוינות מסוימת.

זה אמנם נשמע מוזר לחלק מהאנשים שקוראים שורות אלו, אך יש לא מעט מקרים של עוינות בין הורים למורים בגלל הורים שחושבים ש'מגיע להם'. אז נכון שהמורים צריכים לעזור במה שהם יכולים, אך זו גם אחריותכם לדאוג לילד שלכם מחוץ לעשות בית הספר ואל תנסו להפיל את כל העבודה על המורים.

עם זאת, אל תתייאשו ואל תוותרו לגבי שיתוף פעולה עם צוות בית הספר. אם אתם מרגישים שדברים לא נעשים מספיק כדי לעזור לילד, תנסו שוב לדבר עם המורים ותנסו למצוא איפה כן אפשר לעזור ואיך אפשר לשפר את המצב הנוכחי.

הבינו שבית הספר הוא לא המקום היחיד שיכול לעזור לכם – הורים רבים חושבים שבית הספר הוא המקום היחיד שיכול לעזור להם בנוגע לקשיים של הילד שלהם, אבל האמת היא שבית הספר מוגבל באנשי צוות ובזמן אך יש אנשי מקצוע נוספים שיכולים לעזור. אפשר לפנות למומחים בנושאים שונים בהתאם לצורך ואף להיעזר במכון אבחון ובעצות של המומחים במכון האבחון כדי לקבל כלים להתמודדות עם קשיי הילד.