שיעורי בית הם חלק חשוב ובלתי נפרד מתכנית הלימודים אך ילדים עם הפרעת קשב מתקשים לעשותם יותר מילדים אחרים, אז מה עושים במצב כזה והאם שיעורי בית חייבים להיות מתישים כל פעם מחדש? לא.
ארגונים חשובים וגדולים בתחום החינוך ממליצים על 10 דקות של שיעורי בית בכיתה א' וכל שנה זה יעלה ב-10 דקות. זה אומר שאם ילד בכיתה ד' נדרש לעשות שיעורי בית במשך שעה, יש פה משהו חריג ואולי כדאי לדבר עם המורה.
עם זאת, לא יזיק להתמודד עם שיעורי הבית, קצרים ומועטים ככל שיהיו בדרך פשוטה יותר. הטיפים הבאים מעולים לעזרה בשיעורי בית עבור ילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז וגם עבור כל ילד המתקשה בשיעורי בית או חסר סבלנות לגביהם.
בקשו מהילד לכתוב בבית הספר את כל השיעורים במסודר. לא לסמן בחוברות ולא לזכור בראש אלא לכתוב כדי שזה יהיה מסודר. יש לכתוב את המשימות שיש לעשות ולסמן בבהירות את תאריך היעד שלהם כדי לא לאחר וכדי שיהיה אפשר לסדר סדרי עדיפויות במידה ויש עומס או שהתעכבתם באחד מהנושאים יותר מהרגיל.
יש ילדים שצריכים לקחת הפסקה קצרה אחרי שחוזרים מבית הספר ויש ילדים שעדיין ב'מצב בית ספר' כשהם חוזרים מהלימודים ולפעמים להתחיל לעשות שיעורי בית בהקדם זה הדבר בשבילם. עם זאת, חשוב שתקציבו שעה קבועה כדי שלא יהיה מקום להתבלבל.
אם הילד צריך לשבת מול שיעורי הבית במשך חצי שעה, אל תגרמו לזה לקרות. אפשר כל רבע שעה לקחת הפסקה, אולי לאכול תפוח ואולי לשתות מים ואפילו סתם להסתובב בבית. הפסקה של 5 דקות לא תזיק ותיתן לילד כוח להמשיך לעבוד.
חשוב מאוד להיות מעורבים בכל הקשור לשיעורי בית. חשוב לעקוב שהילד עושה שיעורי בית, לברר אם הוא צריך עזרה ואם צריך לשבת איתו על כמה שאלות כדי לראות שהוא מסתדר. לפעמים בבית הספר הילד מצליח להסתדר אך בבית הכל נעלם. לשבת עם מישהו מבוגר ייתן לו פוקוס וגם מענה בשעת הצורך.
אם יש שאלה אחת גדולה ומסובכת שהילד לא מצליח להבין או לענות בבת אחת, פרגו את השאלה לגורמים ותנו לילד לענות בעצמו על כל אחד מהשלבים. בסוף הוא יחבר את כל החתיכות ביחד ויבין את התמונה הכוללת.
אתר ניוזבוקס מציע להשתמש בדוגמאות ותיאורים כחלק מהעזרה לילד בשיעורי הבית ולמען האמת זה רעיון מעולה. כל אדם, גם מבוגר, יהנה יותר מהסבר מלווה עם תמונות או סרטון מאשר בלקרוא מאמר או לשמוע הרצאה יבשה. באמצעות עזרים חזותיים אפשר ללמוד יותר בקלות ואפילו ליהנות מהלימודים.
חשוב מאוד להראות לילד שאתם מרוצים מההתקדמות שלו ושהוא עושה עבודה טובה. באופן כללי, לא רק בשיעורי בית, חשוב לשבח את הילד ולהראות את הצדדים החזקים שלו לפני אנשים כדי שהוא יקבל תחושת גאווה, סיפוק ושהביטחון והדימוי העצמי שלו יעלו. כל אלו מאוד חשובים לכל ילד ובמיוחד לילדים בעלי לקות למידה.